Genç İletişimciler Topluluğu Afet Temalı İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi

09.03.2023 05:25

GENÇ İLETİŞİMCİLER TOPLULUĞU AFET TEMALI İLK ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Moderatörlüğünü Gazetecilik bölümü birinci sınıf öğrencisi Hivda Çidam’ın üstlendiği “Afet ve Kitlesel Kriz Dönemlerinde Sosyal Medya Kullanımı" konulu seminerin sunumunu ise Hacettepe Üniversitesi’nden Uzman Sosyal Psikolog Beren Kandemir gerçekleştirdi. Çevrimiçi gerçekleşen etkinlikte sosyal medyanın kriz anlarındaki kullanımının önemine ve bu mecranın doğru kullanılmasının gerekliliğine vurgu yapan Kandemir, konuşmasının devamında 6 Şubatta gerçekleşen büyük depremin psikolojik etkilerine ve ikincil travmayla baş edebilmenin yollarına değindi. Soru cevap kısmıyla devam edip, topluluk danışmanı Mehmet Fiğan’ın teşekkür ve kapanış konuşmasıyla son bulan etkinliğe, çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.