Genç İletişimciler Topluluğu Afet Haberciliği Konusunu İrdelemeye Devam Ediyor

01.05.2023 11:25

Genç İletişimciler Topluluğu Afet Haberciliği Konusunu İrdelemeye Devam Ediyor

Moderatörlüğünü Muş Alparslan Üniversitesi İletişim Fakültesi  Gazetecilik bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Yağmur Cin'in üstlendiği, "Afet Haberciliği Can Güvenliği ve İnsan Hassasiyetini Gözetmek" başlıklı seminerin sunumunu, Marmara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hediyetullah Aydeniz gerçekleştirdi. Çevrimiçi gerçekleşen seminere öğrenci ve akademisyenler ilgi gösterdi. Aydeniz, katılımcılara afet haberciliği konusunda belirli teoriler ışığında önemli bilgiler sunarak, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi. Genelde kriz dönemlerinin özelde de 6 Şubat depreminin medya odaklı insan psikolojisine etkilerine değinen Aydeniz, çocuk hak ve hassasiyetlerine, etik meselesine değin bir çok konuda derinlemesine bilgiler sundu. Aydeniz ayrıca katılımcıların konu hakkındaki sorularını da yanıtladı. Seminer, Genç İletişimciler Topluluğunun danışmanı Mehmet Fiğan'ın panel değerlendirme ve teşekkür konuşmasıyla sonlandı.