Mehmed Âkif Ersoy Vefatının 86. Yıldönümünde İletişim Fakültesi Tarafından Anıldı

26.12.2022 09:00

İstiklal Marşı şairi Mehmed Âkif Ersoy’un vefatının 86. yıldönümü münasebetiyle İletişim Fakültesi tarafından “Mehmed Âkif’in Hayatı, Edebî ve Fikrî Şahsiyeti” konulu bir konferans düzenlendi. Sabahaddin Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Ayaz konuşmacı olarak yer aldı.
Konferansın açılış konuşmasını ise Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ yaptı. Akademisyenler ve öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Yaşar Karadağ, düzenlenen etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifâde ederek günün önemine vurgu yaptı. Prof.Dr. Karadağ, ayrıca Mehmed Âkif’in bazı şiirlerini de yorumladı.
Konferansı sunmak üzere kürsüye gelen Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Ayaz, Mehmed Âkif Ersoy’un hayatı, sanatı ve fikrî şahsiyetiyle ilgili detaylı bilgeler verdi. Mehmet Akif Ersoy’un her şeyden önce bir karakter âbidesi olduğunu belirten Hayrettin Ayaz, büyük şairin aynı zamanda Millî Mücadele’nin mânevî mimarlarından olduğunu da ifâde etti. Konferansın ilerleyen bölümünde, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Nazan Balıkçı, Mehmed Âkif’in Çanakkale Şehitleri şiirini okudu ve dinleyicilerin beğenisini aldı. Etkinliğin kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva, doğup büyüdüğü Azerbaycan’da Sovyet dönemi eğitim politikalarının bağnazlığından dolayı Mehmed Âkif’in şiiriyle geç bir dönemde tanıştığını belirterek Âkif’in kendisini derinden etkilediğini ifâde etti.