İletişim Fakültesi TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün Konuğu Oldu

01.11.2023 05:52

İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün konuğu oldu. Ziyaret kapsamında TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün radyo ve televizyon stüdyoları gezilerek ilgililerden bilgi alındı. Programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tamella Aliyeva, Dekan yardımcısı ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Hayrettin Ayaz, Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Abdulsamet Günek, Dr. Öğr. Üyesi Tülay Yazıcı, Dr.Öğr.Üyesi Mihrali Köseliören ve Arş.Gör. Mehmet Figan ile gazetecilik bölümü’nden 30 öğrenci katıldı. Gezi kapsamında radyodan sorumlu Müdür Yardımcısı Feyza Yılmaz ve Haber Müdürü Erdal Karabacak iletişim fakültesi öğrencilerini sektör hakkında bilgilendirdi.

Gençliğin Sesi Programı’nın Konuğu Olduk

TRT Erzurum Radyosunda canlı yayın olarak gerçekleşen “Gençliğin Sesi” programının konuğu olan öğretim üyesi ve öğrencilerimiz fakülte hakkında bilgi vererek geleceğin iletişimcileri olarak sektöre ilişkin planlarını anlattılar. Programa katılan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva fakülte hakkında bilgi vererek iletişim fakültesinin kuruluşundan günümüze geçirdiği süreçleri anlattı. Programın diğer konuğu Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Abdulsamet Günek ise öğrencilerin akademik alt yapısının yanında sektörel donanımlarını artırmak için iç ve dış paydaşlarla sürekli işbirliği içinde olduklarını belirtti. Programa araştırma görevlisi Mehmet Figan, gazetecilik bölümü öğrencileri Nazan Balıkçı, Hivda Çidam, Ahmet Yolabakan, Ayşenur Ruzibaki, Seren Karakoyun, Yağmur Cin ve Mehmet Yılmaz katıldı. Programa katılan öğrenciler gazetecilik bölümünün akademik gelişimlerine katkılarını ve mesleki yaşamlarına ilişkin planlarını anlattılar.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesini Ziyaret Ettik

Gezi kapsamında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesini de ziyaret edildi. Atatürk üniversitesi İletişim Fakültesi idarecileri tarafından kaşılanan öğrencilerimize Atatürk Üniversitesi İletişim Fakülte tanıtıldı. Öğrencilerimiz ayrıca Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Temiztürk’ün moderatörlüğünü üstlendiği İhlas Haber Ajansı muhabiri
ve fotoğraf sanatçısı Nihat Kılıçoğulları tarafından verilen “Haber Fotoğrafçılığı” konulu seminere katıldı. Program kapsamında ayrıca fakültemizi ağırlayan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yavuz ile iki fakülte arasındaki işbirliği imkanları değerlendirildi. Gezinin sonunda bir değerlendirme yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva desteklerinden dolayı üniversimiz rektörlüğüne teşekkürlerini sunarak, gelecek dönemlerde de benzer faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.