TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

24.03.2024 14:03

Çevrimiçi Dijital Oyunlarla İlgili TÜBİTAK Projemiz Kabul Edildi

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Dr. Öğr.Üyesi Abdulsamet Günek danışmanlığında Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Amine Akçan tarafından hazırlanan Çevrimiçi Dijital Oyunların Çocuklar ve Aileler Üzerindeki Etkisi: Dijital Dünyaya Etkili ve Kontrollü Bir Katılım İçin Klavuz başlıklı proje önerisi kabul edildi.

Araştırma çevrim içi dijital oyun alışkanlıklarının çocuklar ve evebeyleri üzerindeki etkisini karşılıklı bir şekilde araştırarak, bilinçsiz teknoloji kullanımının aileler ve çocuklar üzerindeki etkisini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Araştırmanın bir diğer amacı ise dijital teknolojilerin dengeli ve bilinçli kullanımıyla ilgili evebeynleri bilgilendirmek. Araştırma sonucunda evebeyn ve çocuklara yönelik bir rehber hazırlanması planlanmaktadır.