İletişim Fakültesi Akademik Yılı Açılış Dersi

02.10.2024 17:27

İletişim Fakültesi akademik yıl açılış dersi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KARA tarafından gerçekleştirildi.

Açılış dersine, Dekan Yardımcıları ve fakülte akademik kadrosunun yanı sıra Üniversitemizden öğretim üyeleri de katıldı.

“Öğrenme ve Öğretme” konulu açılış dersinde Fakülte

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Kara, öğrenme ve öğretme süreçleri hakkında pratik bilgiler verirken öğrenmenin insanın çabasına bağlı olduğuna dikkat çekti. Emeğin öğrenme süreçlerindeki önemine, popüler şarkı sözlerini örnek göstererek değinen Kara, literatürdeki öğrenme ve öğretme süreçlerine değindi. Öğrenmenin çeşitli yollarından bahseden dekanımız eğitim ve öğretim aşamalarında klasik anlayıştan bahsederken “aktif öğrenme”nin günümüz koşullarında öğrencilerin yeteneklerine göre, onları keşfedebilecek stratejide olduğundan bahsetti. Çevre ile olan etkileşimimizin yüksek oranda iz bırakması için, öğrenme esnasında çevre ile kurduğumuz öğrenme süreçlerinden bahsederken;  Aktif Öğrenme, Yapısalcı Öğrenme, Beyin Temelli Öğrenme Ve Çoklu Zeka Kuramı gibi yaklaşımlara değinildi. Kavramsal çerçevesini öğrencilere kolaylık olması açısından çeşitli örneklendirmelerde bulunan ders fakülte öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi.