İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerimize Kalite Süreçleri ile ilgili Eğitim Verildi

14.10.2024 12:06

Muş Alparslan Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere tanıtılması istenen kalite koordinasyon süreçleri, Fakültemiz Araştırma Görevlisi Yavuz KOTAN tarafından Gazetecilik birinci sınıf öğrencilerimize tanıtıldı.

İlgili eğitimde; Kalite nedir? Yükseköğretimde Kalite Süreçleri nasıl işler? Kalite Güvence Sistemi Nedir? Kurumsal akreditasyon nedir? gibi konu başlıklarından oluşan sunuda, öğrencilerin kalite güvence sistemine nasıl katılacakları ve bu sistemde nasıl belirleyici olabilecekleri konusuna değinildi.

Bu kapsamda, MAUN Kalite Yönetim Sistemi Geribildirim Formu’nun önemine değinilerek, nasıl ve hangi amaçlarla kullanılabileceği konusunda bilgiler verildi. Ayrıca MAUN Kalite Koordinatörlüğü kapsamında sunulan web sitemizdeki anket formları ve online olarak halihazırda kampüsümüzde öğrencilere verilen her bir hizmeti kapsayan (Konukevi, Kütüphane Hizmetleri, Yemekhane Hizmetleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Kalite Yönetim Sistemi Geri Bildirim Formu gibi) karekod ile başlatılabilen çeşitli anket form ve başlıkları tanıtıldı.