Ara
İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Duayen Gazeteciler İletişim Fakültesinin Konuğu Oldu

03.05.2024 02:57

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) Avrupa Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti desteğiyle hayata geçen “EMD Akademi Anadolu’da” projesinin ikinci ayağı Muş Alparslan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti. Gazeteci adayları ve gençleri ekonomi ve finans alanında bilinçlendirerek, sektöre katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında EMD ve İletişim Fakültemizin iş birliğiyle ortak bir seminer gerçekleşti. Seminer kapsamında alanında yetkin meslek uzmanları, öğrencilerimizle bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kara gerçekleştirdi. Sözlerine Protokolü selamlayarak başlayan Kara, “Ekonominin ne kadar önemli bir alan olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda ders programımızı öğrencilerimizi bu alanda uzmanlaşacak şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz. EMD’in bu konudaki çabalarını da oldukça önemsiyoruz.” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi E Salonunda gerçekleşen etkinlikte; deneyimli gazeteci İsmet Hazardağlı “Ekonomi Muhabirliği”, gazeteci Neşet Gündoğdu “Finans okuryazarlığı” ve deneyimli gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk ise “Haber Yazım Teknikleri” başlığında seminer gerçekleştirdi. EMD’in Türkiye çapında gerçekleştirdiği bilgilendirme buluşmalarının ikincisi sayılan etkinlikte uzmanlar, ekonomi haberciliği konusunda tarihi ve güncel bilgiler aktardı.

Anadolu’daki gazeteci ve gazeteci adaylarını bilgilendirilmeye büyük önem verdiklerini belirten EMD Genel Sekreteri Hüseyin Tuncay, “ekonomi haberciliği konusunda İletişim Fakültelerinin stratejik öneminin farkındayız. Ayrıca İstanbul dışındaki gazetecilik deneyimlerini oldukça önemsiyoruz. Bu sebeple rotamızı Anadolu’ya kırdık. Muş Alparslan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bu girişimimize sahip çıkması ve gördüğümüz ilgi bizi oldukça mutlu etti. Bu mutlulukla çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Deneyimli gazeteci İsmet Hazardağlı, ekonomi gazeteciliğinin en önemli habercilik alanlarından biri olduğuna dikkat çereker, alanda uzmanlaşmanın öenime vurgu yaptı. Genç gazeteci adaylarına özellikle de haber kaynaklarını iyi bir şekilde analiz etmeleri gerektiği tavisiyesinde bulundu.

Ardından söz alan Neşat Gündoğdu ise finansal okuryazarlık hakkında bilgi verdi. Küresel ve ulusal ekonomik sistemin dönüşümünü örneklerle aktaran Gündoğdu, finansal okuryazarlığın kültürel bir değer olarak üretken bir ekonominin önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.Son olarak sözü alan gazeteci Fehmi Çalmuk ise çeşit örnekler üzerinden gazetecilikte haber kaynağının ve doğru haber yazmanın önemini aktardı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’ın hazır bulunduğu teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.